Velkommen til Madblogs.dk

Madblogs.dk er danmarks måske mest komplette liste over danske blogs om råvarer, madlavning, opskrifter, grill, restauranter og alt der har med mad at gøre.

Her på siden kan du følge med i hvad de skriver på de mange blogge eller du kan finde direkte links til siderne så du kan følge dem direkte der.

Tirsdag d. 16. Juni 2020

Vinexpressen.dk skriver om UGENS VINHIT – Vougeraie fra Bourgogne gør det igen

Ugens vinhit kommer fra Vougeraie i Bourgogne. Huset er endnu ikke certificeret biodynamisk, men der arbejdes ud fra både Maria Thuns månekalender og Rudolf Steiners bio-principper. Og så er man i ...

Life By Nan skriver om Klatkager af havregrød

Lav klatkager af dine havregrøds rester Herhjemme står der havregrød på menuen de fleste morgener. Selvom børnene elsker deres havregrød, svinger deres appetit fra dag til dag. Nogen dage er por...

GastroFun skriver om Søtunge d'Albert (i ovn)

Søtunge d'Albert (i ovn) Billede Per Asmussen tir, 16/06/2020 - 10:40 Tid i alt 1 time, 40 minutter Udbytte 3 personer Læ...

GastroFun skriver om Cupcakes med frosting

Cupcakes med frosting Billede Anne Mette Autzen tir, 16/06/2020 - 09:20 Tid i alt 1 time, 15 minutter Udbytte 12 cupcakes L...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Vi holder lukket i år

I år holder vi lukket i B&B’en. Der er to grunde til det, og de er begge coronarelaterede. Turisterne sydfra kommer ikke i år. Hollænderne vil ikke køre i en lind strøm fra Holland til ...

GastroFun skriver om Tagliatelle al ragù bolognese

Tagliatelle al ragù bolognese Billede Forlaget Turbine tir, 16/06/2020 - 08:34 Tid i alt 4 timer, 30 minutter Udbytte 4 personer ...

Bagning med Budget mm skriver om Begyndelsen på festlige kager

Det kan godt mærkes, at samfundet er ved at lukke op igen. Og dejligt - selv om der jo stadig skal tages rigtig mange forholdsregler. Men det er nu rart igen at kunne mødes, se hinanden og tale samm...


Mandag d. 15. Juni 2020

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Kom med til Smaskepots aftenbad

Uden at få mudderstænkene. Lone

Piskeriset på eventyr skriver om Friterede porrer

Jeg fik lyst til at lave friterede porrer til forret, da jeg eksperimenterede i køkkenet i weekenden. Porrerne er jo så sunde, at det næsten modvirker den friterede indpakning… eller… Men kombi...

Noget i ovnen skriver om Kartofler i ovn med majsmel og sesamfrø

Sprøde kartofler i ovn er et hit, men tro mig, sprøde kartofler i ovn med majsmel og sesamfrø er et endnu større hit. Kartofler vendt i majsmel eller rasp bliver SÅ sprøde og lækre og de smager...

Madmagasinet skriver om Aftensmad mod mavesyre – hvordan kan man stadig nyde et godt måltid, selvom mavesyren driller?

Mavesyre er et problem for mange danskere. Men hvad er mavesyre, hvordan kan du neutralisere den – og hvad skal du gøre, hvis du allerede sidder ved aftensmadsbordet og du pludselig kan mærke, at ...

GastroFun skriver om Alt du skal vide om økologi

Alt du skal vide om økologi Katja Isaksen man, 15/06/2020 - 14:08 Læs mere om Alt du skal vide om økologiLog ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Madling skriver om Hjemmelavet Daim

En nem og god opskrift på hjemmelavet Daim chokolader. Hjemmelavet Daim chokolader kan bruges både til is, desserter og kager eller bare når der skal hygges. Chokoladerne bliver knasende og sprøde...

Vinexpressen.dk skriver om Vinen til pizza

Find en egnsret og sæt den lokale vin til – så går man aldrig helt galt i byen. Sådan lyder rådet ofte, og det er nu heller ikke helt skævt i tilfældet med pizza – hvis vi altså tænke...

GastroFun skriver om Rabarber kompot

Rabarber kompot Billede Anette man, 15/06/2020 - 11:58 Tid i alt 7 minutter Læs mere om Rabarber kompotLog ind eller opret en konto for a...

GastroFun skriver om Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber Billede Anne Mette Autzen man, 15/06/2020 - 11:19 Tid i alt 2 timer, 10 minutter Udbytte 6 portioner ...

GastroFun skriver om Drømmekage

Drømmekage Billede MickiCheng man, 15/06/2020 - 10:50 Tid i alt 1 time, 15 minutter Udbytte 1 kage Læs mere om Drømmekag...

GastroFun skriver om Fiskefrikadeller af skrubber

Fiskefrikadeller af skrubber Billede Anette man, 15/06/2020 - 10:49 Tid i alt 19 minutter Udbytte 3 personer Læs mere om F...

GastroFun skriver om Bagte æbler (bålmad)

Bagte æbler (bålmad) Billede Forlaget Turbine man, 15/06/2020 - 10:33 Tid i alt 1 time, 5 minutter Udbytte 4 personer Læ...

GastroFun skriver om Rugbrødssandwich med proteinrig avokadocreme

Rugbrødssandwich med proteinrig avokadocreme Billede Redaktion man, 15/06/2020 - 10:17 Udbytte 4 personer Læs mere om Rugbrødssandwich med ...

GastroFun skriver om Hjemmelavet hibiscus lemonade

Hjemmelavet hibiscus lemonade Billede Food_by_chrisnos man, 15/06/2020 - 09:57 Tid i alt 2 timer, 20 minutter Udbytte 1 liter ...

Bagning med Budget mm skriver om Morgenlykke mandag morgen

Vejrudsigten lover sommer hele ugen :-) Virkelig dejligt. Og at begynde ugen ude på terrassen med blå himmel og fuglesang i ørene, det er en god start :-)Så efter at have nydt min kaffe, var jeg e...

GastroFun skriver om Eatie

Eatie Redaktion man, 15/06/2020 - 09:40 Læs mere om EatieLog ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

GastroFun skriver om Saftig og sprød kylling

Saftig og sprød kylling Billede madsglunde man, 15/06/2020 - 09:31 Tid i alt 1 time Udbytte 2 personer Læs mere om Saftig...

GastroFun skriver om Kisir (bulgursalat)

Kisir (bulgursalat) Billede Foodeliciouscph man, 15/06/2020 - 09:18 Tid i alt 25 minutter Udbytte 3 personer Læs mere om K...

GastroFun skriver om Muffins med rabarber og makron

Muffins med rabarber og makron Billede Anette man, 15/06/2020 - 08:45 Udbytte 10 muffins Læs mere om Muffins med rabarber og makronLog ind el...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Sydfransk inspireret og kulørt tomattærte

Vi starter ugen med en lille opskrift på en tærte af typen: God til et glas kølig hvidvin på terrassen. Det er ikke en ‘hovedretstærte’, men en ‘nippemadstærte’ – e...

Landleys Kok skriver om Gran- och jordgubbssill med rödklöver

Ta vara på blommor och skott och sväng ihop en annorlunda sill till midsommarafton. Denna gran- och jordgubbssill med rödklöver är både god och fin. » Besök Landleys Kök för fler goda recept...

Spiselig skriver om Elsker du også kaffe? Så er dette perfekt til dig

Er du også en kæmpe fan af kaffe? Præcis ligesom så mange andre? Så bør du anskaffe dig en ordentlig kaffemaskine. I de fleste hjem har der førhen kun været en almindelig kaffemaskine, som ikk...


Søndag d. 14. Juni 2020

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Så er vi i gang med arrangementer på gården igen

Op til weekenden skulle træladen klargøres for at kunne tages i brug til årets første arrangement. Historisk sen sæsonstart, men sådan er det, og vi har nået meget andet på gården i løbet af...

Piskeriset på eventyr skriver om Asiatisk rejecocktail

Hvad siger du til en asiatisk rejecocktail? Eller rettere mit bud på det. Jeg har før eksperimenteret med den klassiske forret og har tidligere lavet en flydende rejecocktail (kan i øvrigt anbefale...

Persilles blog skriver om Måltidssalat med quinoa, rejer, avokado, edamame og mango, samt cremet og spicy dressing

Du kender sikkert, at lysten til at stå timevis i køkkenet falder i takt med, at sommeren skrider frem. Denne måltidssalat er ikke alene hurtig at lave, den smager også virkelig godt og er fuld af...

Låvises mad skriver om Madplan uge 25.2020

Så er næste uges madplan klar. Og igen fyldt med en masse nem og lækker hverdags mad. Vi skal bl.a. have burgere, men også en tur i mormorkøkkenet med en blomkålsgratin - mums.Mandag: Smider vi ...

Noget i ovnen skriver om Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær

Sikke en skøn og dejlig kage vi kunne nyde på sommerhusterrassen i går. Efter min lørdagsvagt på biblioteket var slut, ilede jeg i sommerhus og fik sådan lyst til at koble af med at bage lækker...

Milles mad skriver om Ugens madplan uge 25

Tak for alle jeres gode input, det var meget værdifuldt for mig. Jeg har brugt nogen i denne uge og gemt resten. Hverdagen nærmer sig, måske især for mig. Jeg starter yoga og svømning og i denne ...

saras madunivers skriver om Plantebøf serveret med løgkompot og gule beder.

Foto: Sara B. Hansen.En rigtig skøn plantebøf med rødbede som giver den flotte farve-uden at smagen bliver for udpræget af rødbede, da der også er mange andre gode ingredienser i. Plantebøffen...

Spiselig skriver om Skab en sundere hverdag med den rette kost og træning

De fleste mennesker ønsker at leve et langt og sundt liv, og dette indebærer, at der bliver fokuseret på både kosten og træningen i dagligdagen. Mange tror, at det blot er nok at skære ned på k...


Lørdag d. 13. Juni 2020

Foodgeek Blog skriver om Surdejsbrød med cheddar/jalapeño opskrift

Lækker smeltet ost og let syrlige og stærke chilier er en fantastisk kombination. Kom dem i et brød og du har noget så tæt på perfektion som er muligt. Det er bare så utroligt lækkert. Dette e...

Piskeriset på eventyr skriver om Grillede auberginemadder

Jeg er som sagt i gang med mit sommerforret-benspænd, og i den forbindelse mente jeg, at det var meget passende med et par grillede auberginemadder. Aubergine er en af mine yndlings-sommergrøntsager...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Store rejer med citron/hvidløgsmayo

En hurtig lille lørdagsopskrift på en krydret mayonnaise, der passer rigtig godt til rejer – især til de store, selvom jeg tror, jeg sagtens kunne spise den bare med en bid brød eller grønt...

Maden i mit liv! skriver om Madplan til uge 25…

Hvert år på denne her tid, bliver jeg overrasket over, at det halve år næsten er gået. Pludselig var det lyst, når vi fik fri fra arbejde, så var det lyst, når vi spiste aftensmad og nu er det...

Landleys Kok skriver om Tunnbrödskoppar med ogräsröra, prästost och ägg

Ta vara på ogräset och sväng ihop dessa goda tunnbrödskoppar med ogräsröra, prästost och ägg – perfekt som vegetarisk aptitretare till midsommarafton. » Besök Landleys Kök för fler goda ...

herzelieb skriver om Isbitar aus Schweden – Schokoladenkuchen mit Vanillepudding-Creme

Isbitar ist schwedisch und bedeutet Eiswürfel. Vermutlich ist das Rezept für diesen Schokoladenkuchen mit Vanillecreme aus Serbien oder Kroatien nach Schweden gelangt, denn dort gibt es fast identis...


Fredag d. 12. Juni 2020

MadetMere skriver om Nemme tomattærter på butterdej.

Jeg har været i tvivl om det overhovedet var værd at smide de her tomattærter på bloggen, for når alt kommer til stykket, er opskriften så nem, at den måske ikke rigtigt fortjener sit eget indl...

GastroFun skriver om Surdejs grydebrød

Surdejs grydebrød Billede Sofie Tilgaard fre, 12/06/2020 - 20:32 Tid i alt 11 timer, 15 minutter Udbytte 1 brød Læs mere...

Bagning med Budget mm skriver om Hyldeblomst fortsættelse :-)

Først på ugen plukkede jeg hyldeblomstskærme og gjorde dem klar til hyldeblomstsaft. Nu har de trukket, og i dag blev det hele siet fra og saften målt op.Normalt så vil man ikke gøre m...

GastroFun skriver om Løgsuppe med bagte rygeostboller

Løgsuppe med bagte rygeostboller Billede Gyldendal fre, 12/06/2020 - 12:50 Tid i alt 1 time, 15 minutter Udbytte 4 personer ...

Wine Factory skriver om WFV# 629 Selosse – Initial vs. Le Bout du Clos

anbefaling vin point pris – Selosse Initial 95 1400 ish – Selosse Le Bout du Clos 96 3000 ish Igen er Frederico Le Petito aka. Frederik Ørbeck på besøg, således at detaljerne på Selos...

Life By Nan skriver om Kyllingefrikadeller

Opskrift på kyllingefrikadeller med hytteost Her er min bedste opskrift på helt klassiske kyllingefrikadeller. Jeg har eksperimenteret – meget – for at finde den perfekte opskrift og nu ...

GastroFun skriver om Stegt hornfisk med ben

Stegt hornfisk med ben Billede Mette fre, 12/06/2020 - 11:56 Tid i alt 20 minutter Læs mere om Stegt hornfisk med benLog ind eller opret ...

GastroFun skriver om Rabarber sirup

Rabarber sirup Billede Anne Mette Autzen fre, 12/06/2020 - 11:15 Tid i alt 32 minutter Læs mere om Rabarber sirupLog ind eller opret en k...

GastroFun skriver om Smørstegte skrubber

Smørstegte skrubber Billede Anette fre, 12/06/2020 - 10:30 Tid i alt 15 minutter Læs mere om Smørstegte skrubberLog ind eller opret en ...

Hurtig Mums skriver om Tartar sauce

Tartar sauce, sauce tartare, tatarsauce eller tatarsovs det er alt sammen den samme sovs. Og ja, det har noget med tatar at gøre. For det er den sovs, tartarerne spiste til tatar. Forvekslingen og fo...

Gastromad skriver om Grillede Asparges med Vinaigrette

Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld, og en grov asparges og senneps vinaigrette. Vinaigretten passer utrolig godt til grillede asparges, der...

HomeMadeHeaven skriver om Forret med blomkål rejer, æg og kaviardressing ala Lotte Havemann - en ægte retroslasker!

Vidste I, at blomkål ikke kun er godt som renseværktøj til grillriste?De kan faktisk også spises! For mange år siden skrev Lotte Havemann en masse masse sjove bøger - der var alt fra "Bogen om ....

GastroFun skriver om Asparges med Mousseline Sauce

Asparges med Mousseline Sauce Billede Anne Mette Autzen fre, 12/06/2020 - 09:10 Tid i alt 25 minutter Udbytte 2 personer L...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Hvordan går det med de hibiscus fra april?

Måske kan du huske, at jeg i begyndelsen af april besøgte Graff Growing? Dem, der dyrker hibiscus (HibisQus) og har deres store drivhuse lige i nærheden af der, hvor vi bor? Jeg fik nogle ‘sm...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om “Den sidste humanist” i oversætterkonkurrence

Jeg blev så glad i forgårs, og det var egentlig ikke, fordi noget rigtigt ændrede sig. Det var bare, fordi en engelsk oversætter skrev og gerne ville bruge uddrag fra min roman “Den sidste h...


Torsdag d. 11. Juni 2020

Noget i ovnen skriver om Spinat – sauteret stegt på panden med hvidløg

Spinat er sundt og sprængfyldt med vitaminer. Spinat kan købes hele året rundt og vi kan derfor nyde det i både sommer- og vintersalater. På bloggen finder du flere gode opskrifter gode salater m...

Maden i mit liv! skriver om Nem og lækker rabarbercrumble.

Vi har både jordbærrabarber og vinrabarber i haven og i år får jeg virkelig udnyttet de skønne, syrlige stængler. Rabarber er som bekendt noget af det første, der skyder op af jorden. Derfor er...

Bleeker Pedersen - livet som mand og kone skriver om Hindbærcoulis

Hindbærcoulis er en super god ”sovs” til desserter af næsten alle slags. God på alt fra panna cotta til chokoladekage. Bestemt anbefalsesværdig /Dann Ingredienser 250 gram hindbær(kan være f...

Life By Nan skriver om Lillebror seks måneder

Et helt halvt år! I dag fylder Hugo seks måneder. Et helt halvt år. Hvor er det altså vildt og hvor er tiden bare fløjet afsted. Hugo har fundet sine fødder og kan nu rotere rundt om sig selv, n...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Bo Evers solo på Brandbygegaard d. 4. juli 2020

I slutningen af maj skulle vi have haft et brag af en pinsekoncert med Go Go Berlin, Klaus Handsome og Bo Evers. Og her senere, sidst på måneden, skulle vi have haft vores sommermadmarked. Ingen af ...

GastroFun skriver om Nemme p-tærter

Nemme p-tærter Billede Foodeliciouscph tor, 11/06/2020 - 11:08 Udbytte 1 portion Læs mere om Nemme p-tærterLog ind eller opret en konto for...

GastroFun skriver om Kartofler med løvstikke

Kartofler med løvstikke Billede Anette tor, 11/06/2020 - 10:15 Tid i alt 12 minutter Læs mere om Kartofler med løvstikkeLog ind eller o...

GastroFun skriver om Fransk baguette

Fransk baguette Billede Anette tor, 11/06/2020 - 09:10 Tid i alt 7 timer Udbytte 5 baguettes Læs mere om Fransk baguetteLo...

GastroFun skriver om Coffee martini

Coffee martini Billede Turid tor, 11/06/2020 - 09:00 Tid i alt 12 minutter Udbytte 2 drinks Læs mere om Coffee martiniLog ...

GastroFun skriver om Salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks Billede Anette tor, 11/06/2020 - 08:17 Tid i alt 4 minutter Udbytte 1 person Læs mere om Salat m...

GastroFun skriver om Citruspresser

Citruspresser Sponsoreret indhold tor, 11/06/2020 - 08:13 Læs mere om CitruspresserLog ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Bagning med Budget mm skriver om Omslag

Hvilken forskel i vejret hen over natten. Jeg gik i seng, hvor vejret var mildt og lunt - og vågnede til blæst og regn og noget, der mest af alt mindede om efterår.Men som jeg har skrevet tidligere...

Landleys Kok skriver om Ninnis kaviargrädde

Till midsommarens goda mat brukar min farmor bjuda på denna goda kaviargrädde till äggen. Här hittar du receptet på denna enkla sås. » Besök Landleys Kök för fler goda recept.


Onsdag d. 10. Juni 2020

Madling skriver om Havregrynsboller

Havregrynsboller – opskrift på de lækreste boller med havregryn. Jeg har bagt de her havregrynsboller rigtig rigtig mange gange. Det er vores favorit morgenboller, som vi meget ofte får i wee...

Madmagasinet skriver om Frokost på jobbet? Sådan kan du mætte dine medarbejdere

Dette er sponsoreret indhold Har du en mindre, stor eller mellemstor virksomhed, og ønsker du at finde den bedste madordning, som kan mætte dine medarbejdere? Mætte medarbejdere er glade medarbejde...

GastroFun skriver om Hjemmelavet friskost

Hjemmelavet friskost Billede Gyldendal ons, 10/06/2020 - 10:50 Tid i alt 36 timer, 5 minutter Udbytte 4 personer Læs mere ...

GastroFun skriver om Bærcrumble (bålmad)

Bærcrumble (bålmad) Billede Forlaget Turbine ons, 10/06/2020 - 10:30 Tid i alt 1 time, 25 minutter Udbytte 4 personer Læ...

GastroFun skriver om Vegansk hakkebøf med bløde løg og kartofler

Vegansk hakkebøf med bløde løg og kartofler Billede Redaktion ons, 10/06/2020 - 10:15 Tid i alt 25 minutter Udbytte 4 personer ...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Smørblomster

Når mælkebøtterne takker af i maj, varer det ikke længe, før der er en anden blomst, der overtager jobbet med at farve engen gul. Smørblomster. Lige nu er engen fuld af smørblomster. Man kan da...

Hurtig Mums skriver om Torskefilet

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er torskens kød lidt løsere...

GastroFun skriver om Ingefærshot

Ingefærshot Billede Anne Mette Autzen ons, 10/06/2020 - 10:08 Tid i alt 1 time, 15 minutter Udbytte 1 liter Læs mere om I...

GastroFun skriver om Rødtunge med rodfrugter og rejer

Rødtunge med rodfrugter og rejer Billede Per Asmussen ons, 10/06/2020 - 09:13 Tid i alt 35 minutter Udbytte 2 personer Læ...

Bagning med Budget mm skriver om Fuldkorns shortbread

Jeg har de sidste mange gange bagt nødde grissini - så mange, at resten af familien vist ikke er helt så begejstret for dem, som jeg er :-)Så nu skulle der prøves noget andet. Og det bl...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Modelkanin

Kender du Aarhus Universitetforlags serie af bøger kaldet “Tænkepauser”? “Tænkepauser” er små bøger med store tanker. På omtrent 60 sider formidler forskellige forskere f...

GastroFun skriver om Mars chokolade milkshake

Mars chokolade milkshake Billede Per Asmussen ons, 10/06/2020 - 07:30 Udbytte 2 glas Læs mere om Mars chokolade milkshakeLog ind eller opret ...

herzelieb skriver om Spaghetti Carbonara Muffins Rezept – Party- oder Fingerfood

Spaghetti Carbonara Muffins klingt vielleicht ein bisschen schräg, ist aber superlecker. Wer mich kennt, der weiß, dass ich kein großer Nudelfan bin. Aber bei diesen Muffins sage ich ganz bestimmt ...


Tirsdag d. 9. Juni 2020

Evas Køkken skriver om Fettucine i spinatflødesauce med smørstegt sej

Vi skal være bedre til at spise fisk herhjemme, det har vi besluttet os for.Vi er alle tre vilde med fisk, men vi bor et stykke væk fra havet, af samme grund har vi ikke adgang til frisk fisk så of...

hannemad skriver om Rabarberkage

Skøn og frisk kage med rabarber. Denne kage får lidt struktur ved at der er kokos i. Server lun med en klat flødeskum eller creme fraiche til. The post Rabarberkage appeared first on hannemad.dk.

Life By Nan skriver om Salat med grønne bønner, peberfrugt og mandler

Opskrift på lun bønnesalat med grønne bønner, peberfrugt og mandler Nogen gange kan det godt betale sig at holde det helt enkelt. Denne bønnesalat består kun af tre ingredienser plus lidt havsal...

GastroFun skriver om Skyr fuldkornsscones

Skyr fuldkornsscones Billede Redaktion tir, 09/06/2020 - 10:50 Tid i alt 20 minutter Udbytte 8 stk. Læs mere om Skyr fuldk...

Cook Valley skriver om Indisk krydret sommerhvidkål og tomat

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Skorzonerrødder i rødvin

Skorzonerrødder i rødvin Billede Gyldendal tir, 09/06/2020 - 10:29 Tid i alt 40 minutter Udbytte 4 personer Læs mere om ...

GastroFun skriver om Brændenældesuppe (bålmad)

Brændenældesuppe (bålmad) Billede Forlaget Turbine tir, 09/06/2020 - 10:19 Tid i alt 1 time, 35 minutter Udbytte 4 personer ...

Maden i mit liv! skriver om Honningmarineret ørred (grill eller ovn).

Selvom vi spiser en del fisk og jeg altid sørger for, at vi som minimum har 1 fiskedag på madplanen hver uge, så synes jeg faktisk godt, at vi kan blive endnu bedre til at spise fisk. Fisk smager j...

Gastromad skriver om Rabarbersirup

Rabarbersirup er utrolig anvendelig til en lang række forskellige ting. Den smager lækker ovenpå ens morgenmads skyr eller youghurt. Den er lige så fantastisk ovenpå en dessert som Vaniljeis elle...

Bagning med Budget mm skriver om Tid til hyldeblomster

Jeg havde egentlig besluttet, at i år ville jeg ikke lave hyldeblomst saft :-) Men et blik på hyldetræerne og de fine skærme med hvide blomster fik mig på andre tanker. Også inspireret af den hy...

GastroFun skriver om 3 farvet moussekage med kaffe

Ingen forhåndsvisning.

Dalsgaard i Skivholme skriver om Ipomoea – snerlen, der giver søde kartofler

Mon ikke det er syttende gang, jeg skriver, at søde kartofler faktisk ikke er kartofler, men rodknolde fra en snerle? Mindst syttende gang. Nu har jeg været så heldig at få netop sådan nogle sner...

Landleys Kok skriver om Sallad med sparris, fetaost och jordgubbar

Endast fem ingredienser! Denna enkla sallad med sparris, fetaost och jordgubbar är ett gott tillbehör som kan förberedas. Servera till det grillade i sommar. » Besök Landleys Kök för fler goda ...


Mandag d. 8. Juni 2020

Piskeriset på eventyr skriver om Ærte-æg

Jeg er i gang med månedens sommerforret-benspænd, og første eksperiment er disse yndige ærte-æg, som er en let og lækker forret lavet på gode ting fra haven. Vores krydderurtebed har i den grad...

Noget i ovnen skriver om Hvidløgsdressing af græsk yoghurt – opskrift

Nogle gange er de enkleste opskrifter altså bare de lækreste. I dag får du opskriften på en nem og lækker hvidløgsdressing, der smager skønt som tilbehør til grillretter, salater, tzatziki, ti...

Madsvin skriver om Saltede citroner – Opskrift på de lækre saltcitroner

I nyere tid er saltede citroner noget af det bedste, der er sket for min madlavning. For lidt over et år siden besluttede jeg mig for at prøve at lave den marrokanske specialitet selv, og siden da h...

GastroFun skriver om Grillet hvidløgsbrød med squash

Ingen forhåndsvisning.

Maden i mit liv! skriver om Kartofler i folie (på grill og i ovn)…

Disse her kartofler i folie (eller kartofler i stanniol) har min mor lavet som tilbehør til vores grillmad lige så langt tilbage, som jeg kan huske. Og nu er det mig, der laver kartoflerne, når Mor...

Noget i ovnen skriver om Corona refleksioner – naturen som åndehul

Coronaperioden har været vild. Jeg har funderet og reflekteret og har næsten endnu ikke fundet ord jeg kan sætte på, hvad perioden har betydet for mig og hvad jeg tror den kommer til at betyde for...

GastroFun skriver om Tomat i tomat med tekstur

Ingen forhåndsvisning.

Madling skriver om Tyrkisk bulgur

Tyrkisk bulgur med tomat og paprika – en skøn ret med bulgur. Jeg har tidligere skrevet om tyrkiske ris og delt en opskrift på dem. Men er der noget som jeg også rigtig godt kan lide, så er ...

GastroFun skriver om Aspargesolie

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Alt du skal vide om 5:2 kuren

Ingen forhåndsvisning.

Dalsgaard i Skivholme skriver om Junibesøg hos Staudeblomsten

I går var der åben have hos Staudeblomsten ved Harlev. Sidst jeg var der, var i sensommeren, så jeg var spændt på at se junihaven. Under konstant truende regnskyer gik husbonden og jeg, sammen me...

Hurtig Mums skriver om Syltede græskar

Det danske køkkengræskar er efterhånden ikke nemt at finde – i hvert fald ikke i dagligvarebutikker. Du ved de dér store, mørkegrønne græskar med lysegrønne aftegninger. Dem som i hvert fald...

GastroFun skriver om Rødtunge sous vide

Ingen forhåndsvisning.

HomeMadeHeaven skriver om Kokostoppe med marcipan og revet appelsinskal

Fra Corona-kassen drog jeg en appelsin, der kom med direkte import til min turban- øh, dørtrin... Også kaldet Fresh.Land, som omtalt her. Fra skabet udtrak jeg vanilje, æg, marcipan og vælt...

Bagning med Budget mm skriver om Så er transportmidlet på plads

I år bliver der jo holdt masser af sommerferier her i Danmark - også min. Det har nu hele tiden været meningen, men derfor kan jeg jo godt ligge mig i slipstrømmen af trenden :-)Vi skal på c...

GastroFun skriver om Vælg en lækker frokostordning i Aarhus

Ingen forhåndsvisning.

Persilles blog skriver om Salat med and og danablu-dressing

Nogen vil måske mene at denne måltidssalat er lidt efterårsagtig, men tro mig – den smager altså også rigtig skønt på en regnfuld og blæsende sommeraften. Salaten: 4 andelår Salt og peb...

GastroFun skriver om Mazarintærte med frugt

Ingen forhåndsvisning.

Persilles blog skriver om Skinkesalat med rød peber – Stop spild af mad

Jeg havde en rest “familieskinke” til overs fra middagen i går. Den og en halv lidt træt rød peber blev tryllet om til denne lækre skinkesalat. Som altid når det drejer sig et stop-sp...

Låvises mad skriver om Madplan uge 24.2020

En ny uge truer og madplanen er selvfølgelig klar. Vi har købt en ny gasgrill og den skal indvies denne uge - de lover ok vejr osse. Derfor bærer vores madplan præg af mad fra grillen.Mandag ...

Kitchen of Kiki skriver om Knitting basket in reused plastic

During a visit to Ribe yesterday I found this big shopping bag made from 70% reused plastic at the shop Maren Splid. My plan is to use it for storing of knit yarn like a recent knitting bag....

Anna-mad skriver om Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

Jeg laver toast alt for sjældent. Virkelig. Toast smager jo så godt, og man kan fylde med alt, hvad man kan finde i køleskabet. Det var netop derfor, at jeg kom op med den ide i dette samarbejde me...

Mikkel Bækgaards Madblog skriver om Scones med fuldkorn – lækre fuldkornsscones

Scones er en vidunderlig spise, fx med syltetøj, smør eller fløde pisket med creme fraiche. Og de bliver faktisk ikke dårlige af at blive lavet med fuldkornsmel som i disse fuldkornsscones. De er ...

anneseidelin.dk skriver om Antiinflammatorisk Grøntsagsdip

Vores fødevarer er ikke bare mad til mavesækken – beregnet til mæthed og tilfredsstillelse. Vores valg af fødevarer har en afgørende betydning for vores sundhed, energiniveau, lykkefølelse...

Landleys Kok skriver om Flädersaft med svartvinbärsblad

Hemmagjord flädersaft med svartvinbärsblad är både gott och läskande. Tack vare svartvinbärsbladen får saften lite mer karaktär och blir härligt somrig. » Besök Landleys Kök för fler goda...

Piskeriset på eventyr skriver om Juni: Sommer-forretter

Så er det tid til at præsentere juni måneds benspænd, og det er sommer-forretter! Det er selvfølgelig inspireret af, da jeg havde vinter-forretter sidste år… og for at huske mig selv på a...


Lørdag d. 6. Juni 2020

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Coronaopgradering af vineri og køkken

Da det meste lukkede ned, og udsigterne til arrangementer og øvrige besøg på gården fik lange udsigter, gik vi (også) i gang med at opgradere, istandsætte, male og ondulere vores vineri og det f...

Kitchen of Kiki skriver om Elder flower gin tonic

I noticed, that the elders have started to bloom outside my garden, so I decided to invite my mother up for a gin tonic with focus on elder flower. As usual she has to bring the ice cubes for the cock...

dahl.denlukkede.dk skriver om Pastapaella #mocomichi_hayami

300 gram pastaskruer 200 gram bacon i tern 3 chorizo med bacon pølser – (kan købes ved fru møllers mølleri) skæres i tern 1/2 løg i skiver 1 zucchins, skæres i 1/2 cm skiver 4 champignone...

GastroFun skriver om Rabarber crumble

Ingen forhåndsvisning.

Bageglad skriver om Cremet jordskokkesuppe

En dejlig cremet og fyldig jordskokkesuppe med kartofler, grøntsager, muskatnød og citron. Nem og hurtig hverdagsmad som er populært hos de fleste. Serveres med rugbrødscroutoner og evt. flute. In...

Persilles blog skriver om Kartoffel-med-mere-salat

Sommer og kartoffelsalat hører sammen – perfekt til grill, men også super til frikadeller fra panden. Gårsdags kartoffelsalat var en udvidet model med ekstra meget grønt. Vi fik den sammen m...

Kokkepigen skriver om 20. September 1915. Brev fra en By i Champagne.

      Min allerkæreste Ruth Tak for det smukke Billede, du har sendt mig. Jeg har lagt det nær mit Hjerte, at du altid kan være mig nær, selv i disse Tider. Det er mit største Øns...

Noget i ovnen skriver om Jordbær med fløde – smagen af sommer

Jordbær med fløde. Sommerens bedste dessert. Vi spiser jordbær med fløde så tit vi kan komme til og vi skal nyde de sommersøde bær, imens de er her, for pludselig er sæsonen slut og så savner...

Milles mad skriver om Ugens madplan uge 24

Nøj, jeg synes det er svært med det vegetariske! De fine danske sommergrøntsager er så skønne, men umiddelbart bedst at serverer til noget. Jeg synes det er nemmest at finde på noget med linser,...

GastroFun skriver om Greenie

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Greenie med spinat og ananas

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Gulerodsboller

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Svampede gulerodsboller

Ingen forhåndsvisning.

Mikkel Bækgaards Madblog skriver om Rabarberkompot med skovmærke

En klassisk rabarberkompot kan få et skønt aromatisk pift med lidt skovmærke. Det løfter rabarberkompotten gevaldigt at tilføje lidt af den skønne urt, der er nemt at finde vildtvoksende i vores...

anneseidelin.dk skriver om Hormonvenlig frokost – æggewrap med laks og avokado

Altså, indrømmet, det bliver ALDRIG lige så let som at smøre et par skiver rugbrød med pålæg. Men med lidt træning, så kan det gøres ret hurtigt. Ekstremt stabilt blodsukker Resultatet derim...


Fredag d. 5. Juni 2020

Piskeriset på eventyr skriver om Rejsetips til Midtjylland

Disclaimer: Disse rejsetips til Midtjylland er skrevet i coronaland og bygger på mine erfaringer samt gode råd fra venner. Jeg ved ikke, om de pågældende restauranter, attraktioner m.m. er åbne d...

GastroFun skriver om Tagliatelle

Ingen forhåndsvisning.

Katlagrys Køkken - MS-kost i den gode s(m)ags tjeneste skriver om Cremede smørbønner …

Store hvide bønner som blendes til en slags hummus. Garneres med et stort grønt drys af kål og persille og egner sig fortræffeligt som dip til både rå og tilberedte grøntsager. Her blev den spi...

Maden i mit liv! skriver om Madplan til uge 24…

Så har vi taget hul på juni måned og dermed er sommeren officielt skudt igang. Også selvom vi bestemt ikke kan klage over det skønne vejr, som maj har budt på. Jeg hepper på endnu mere sommerve...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Hvorfor fejrer vi ikke vores Grundlovsdag?

Det er Grundlovsdag i dag. Let overskygget af annoncer for billige Mads Christensen strømper, fordi 5. juni også er Fars Dag. Noget, der får meget større opmærksomhed end Grundloven og Grundlovsd...

Hurtig Mums skriver om Hindbærmarmelade

Når det kommer til marmelade, er hindbærmarmelade nok min favorit … eller faktisk kan jeg også godt lide appelsinmarmelade … og egentlig også havtornmarmelade … eller solbær. Okay, hjemmela...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Så er der ”snart” serveret

Lige nu er det mest af alt bagenden af landmanden, man ser til hende. Med en enorm ildhu og solbrændte skuldre bevæger hun sig målrettet ned gennem de mange lange rækker af løg, gulerødder, past...

Anna-mad skriver om Nemme æltefrie surdejsboller

Det er på tide, at jeg deler min opskrift på nemme æltefrie surdejsboller. De sidste par måneder, især under corona-peaket, har jeg virkelig fået testet mit surdejsgame, og jeg har genfundet min...

Bagning med Budget mm skriver om Solbrød - eller bare et lækkert madbrød

Nu er biblioteket igen åbnet, og jeg har allerede hentet flere bøger i udlånet. Nogle var bestilt før alt blev sat i stå, andre er fundet nu, hvor jeg igen gå langs de lange reoler og blive insp...

Landleys Kok skriver om Tips till godaste charkbrickan

Behöver du tips till godaste charkbrickan? Ladda upp med svenska, goda charkuterier, oliver, småtomater och dessa små minipajer med gräslök och ost. » Besök Landleys Kök för fler goda recept....

Persilles blog skriver om Kyllingekebab med, frisk grønt, syltede rødløg og rød peber-dressing

Jeg elsker kebab under alle former –  og det står da også på menuen ret så ofte. Alt kan laves til kebab – okse, lam, gris, kylling, and,”vegetarbøffer”, kalkun, kalv, fi...


Torsdag d. 4. Juni 2020

Noget i ovnen skriver om Alletiders mumse chokoladekage – nem kage

I dag skal du høre om en chokoladekage der er blevet mega-populær på internettet. Alletiders mumse chokolade  kaldes kagen - og ja et ret pudsigt navn, men faktisk passer det meget godt til kagen ...

Persilles blog skriver om Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør

Jeg må krybe til korset – krebinetterne er ikke af svensk herkomst, men da de er paneret i knust Wasa-knækbrød, så lå navnet lige til højrebenet. Knækbrødet giver en virkelig lækker og ...

Maden i mit liv! skriver om Asparges med tomater og feta…

De fleste af os kan nok blive enige om, at det er hyggeligt at grille på varme sommerdage. Men efterhånden som vi kommer et stykke hen på sommeren, så kan man godt begynde at blive en smule træt ...

Vinexpressen.dk skriver om UGENS VINHIT – champagner med elegance

Ugens vinhit kommer fra Deutz, et af de mest klassiske huse i Champagne. Stilen hos Deutz er altid underspillet og elegant, og ugens vinhit er ingen undtagelse.   # Deutz – Vintage 2014 Dyb...

Madling skriver om Pasta med tomatsauce

Pasta med tomatsauce – en nem og god opskrift på tomat pasta. Det er så nemt, hurtigt og enkelt at lave pasta med tomatsauce. Begge mine børn kan godt lide det, så det er noget, jeg laver re...

Bagning med Budget mm skriver om Strandvejr og regnvejr

Noget af det fascinerende ved at bo i Danmark er, at vejret er så varieret. Og at vi derfor altid har noget at tale om :-)  I går var det strandvejr - jeg havde for første gang i år fødderne...

GastroFun skriver om Old Fashioned cocktail

Ingen forhåndsvisning.

Gastromad skriver om Stegt Torsk med Asparges

Lækker stegt torsk med en skøn mormordressing og store sprøde hvide og grønne asparges er en utrolig nem og dejlig middagsret. Retten består i sin enkelthed af nogle af forårets dejlige produkte...

GastroFun skriver om Vores bedste kaffe opskrifter

Ingen forhåndsvisning.

Dalsgaard i Skivholme skriver om Græsmarkens liv som buffet

Ude i græsmarken er græsset nu vokset hundene over hovedet. Kun på den trampede sti over marken kan de se fremad. Det bekymrer dem nu ikke. De løber bare – og springer op med flagrende ører...

GastroFun skriver om Fudgy cookie bar med Kinder chokolade

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Fermenterede asparges

Ingen forhåndsvisning.


Onsdag d. 3. Juni 2020

Piskeriset på eventyr skriver om Rinderroulade

Rinderroulade… smag lige på ordet. Det er skønt, ikke? Jeg faldt over den tyske ret, rinderroulade, da jeg researchede på retter til mit tyske benspænd, og jeg kunne slet ikke stå for disse...

Hvad skal vi bage skriver om Rosmarin-kartoffelbrød bagt på grillen - alternativ til foccaciabrød

Et af mine ynglingsbrød (især i grillsæsonen) er foccaciabrød. Når jeg nogle gange har lyst til at tvist det lidt, kan jeg godt finde på at bage en portion hvor der  kom skiver af kogt kartof...

Madling skriver om Grillet kylling med mangosalat

Grillet kyllingebryst med en lækker mangosalat med agurk og rødløg. Jeg har lavet grillet kylling med mangosalat til aftensmad. Det kunne godt gå hen og blive en ny sommer-favorit-ret. Det er nemt...

GastroFun skriver om Hasselback butternut squash

Ingen forhåndsvisning.

Dalsgaard i Skivholme skriver om Aftenlys

De sidste par dage har der været det smukkeste aftenlys. Det varer kun få minutter lige før, solen går ned. Alting står ekstra klart og badet i gyldent lys. En afblomstret mælkebøtte fanger sol...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Gåsefamilien

Den lille flok gæs bevæger sig rundt i haven for at græsse. Det foregår i en forholdsvis tæt samlet klump, så der er endnu langt til gåsegang. Gåse Åse og Fætter Guf har stor opmærksomhed r...

Bagning med Budget mm skriver om Ugens buket

Ah - du vil nu nok synes, at det er en meget lille buket, du skal se om et øjeblik :-) Og sandt nok, det er et par små grene fra min gamle rose på terrassen. Den er lige på spring til at blomstre ...

Landleys Kok skriver om Sallad med jordgubbar, fetaost och pärlcouscous

Sväng ihop en härlig sommarsallad! Denna sallad med jordgubbar, fetaost och pärlcouscous är perfekt som tillbehör till grillat – med ätligt ogräs! » Besök Landleys Kök för fler goda rece...

herzelieb skriver om Käsebrötchen Rezept – so lecker wie vom Bäcker

Meine Familie liebt Käsebrötchen. Aber wusstest du, dass man sie auch ganz einfach selber backen kann? Mit diesem Rezept gelingen dir Käsebrötchen wie vom Bäcker! Ich finde es sogar sehr viel bes...


Tirsdag d. 2. Juni 2020

Noget i ovnen skriver om Kylling på grill – opskrift på grillede kyllingelår

Har du aldrig prøvet at lave grillede kyllingelår før, så kan jeg kun sige: spring ud i det. Orv de grillede kyllingelår smager bare godt!  Grillkylling af allerbedste slags. I weekenden, da vi ...

Madmagasinet skriver om Dyrk dine egne råvarer

Dette indlæg er sponsoreret Der er noget helt fundamentalt rigtigt ved at producere sine egne råvarer. Det har mennesket gjort i tusindvis af år, og selv om det overhovedet ikke er nødvendigt, så...

Madmagasinet skriver om Et jernkomfur er både hyggeligt og bæredygtigt

Dette indlæg er sponsoreret Levende ild har altid en dragende effekt. desuden er det både hyggeligt og varmende. Der er meget godt at sige om levende ild. Mange har en åben pejs, en biopejs, en br...

Madsvin skriver om Grillet squash med sennep og citron

Jeg har begået en ny og særdeles velsmagende gang tilbehør til grillaftenen (okay, du må også gerne lave det på en brændvarm pande). Det er nemt. Det er lækkert. Det er grillet squash med en d...

Piskeriset på eventyr skriver om Flädlesuppe – pandekagesuppe

Har du nogensinde prøvet pandekagesuppe? Ellers har du chancen nu, for den tyske flädlesuppe er netop en suppe med pandekage i! Og da jeg fik en besked om, at det burde jeg prøve i forbindelse med ...

hannemad skriver om Grethe/Gretes frokostpølser

Det er dejligt at kunne servere lidt andet til en frokost en det traditionelle, og denne ret er lige til at gå til. Skønne pølser med fyld. The post Grethe/Gretes frokostpølser appeared first on h...

Maden i mit liv! skriver om Rabarbertrifli med makroner…

Ingen sommer uden massevis af rabarberkager og rabarberdesserter. Og en af de helt uundværlige er en hjemmelavet rabarbertrifli med makroner og vaniljeflødecreme. En klassiker fra mormorkøkkenet og...

GastroFun skriver om Mudslide

Ingen forhåndsvisning.

Wine Factory skriver om WFV #628 Bruno Paillard III

anbefaling vin point pris – Brune Paillard N.P.U 94 1498  

Bagning med Budget mm skriver om Et par glimt fra pinsen :-)

Det har været en dejlig pinse i år. Højtid og natur har spillet sammen på fineste vis."Naturen holder pinsefesti blomstervirket smykke,og lunden, som den kan det bedst,fortæller om sin lykke ..."...

GastroFun skriver om Alt du skal vide om Low Carb High Fat

Ingen forhåndsvisning.

Dalsgaard i Skivholme skriver om Vasketøj i smukt selskab

Da vi flyttede her til Skivholme, stod der et gammelt, solidt bygget, tørrestativ af træ. Vi har brugt det lige siden, selvom det er så lavt, at man slår hovedet på det, når man har træsko på....


Mandag d. 1. Juni 2020

Piskeriset på eventyr skriver om Zwiebelkuchen – løgtærte

Jeg er blevet anbefalet at prøve zwiebelkuchen i forbindelse med mit tyske benspænd, så selvfølgelig skulle der sådan en løgtærte på bordet! Det er en simpel og mættende ret. Den egner sig fo...

GastroFun skriver om Snack med vandmelon og chokolade

Ingen forhåndsvisning.

GastroFun skriver om Jeres favoritopskrifter i maj 2020

Ingen forhåndsvisning.

Signes mad skriver om Koldskålsis

Pinsen har været overordentlig solfyldt i år, og dermed er det også blevet sæson for den klassiske danske dessert; koldskål. Herhjemme elsker vi det alle som en, omend vi ikke er enige om, hvad d...

Låvises mad skriver om How to – agurkespringer & citronspringer

Et klassisk tilbehør, når der laves smørrebrød. For mange er det logik hvordan de laves, for nogen ikke - derfor får du her vejledningen til hvordan du laver en springer.Til agurkespringeren dele...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om “Den sidste humanist” findes også som lydbog

Hvis du trænger til tankevækkende underholdning på sådan en smuk fridag, vil jeg lige minde om, at romanen “Den sidste humanist” også er at finde på bibliotekerne. Både som almindel...

Milles mad skriver om Ugens madplan uge 23

Lagde du mærke til noget i sidste uges plan? Vi har har “byttet om” på reglerne og har nu flere dage uden kød end med. Jeg øver mig i at tage udgangspunkt i grøntsagerne og tænke pro...

Landleys Kok skriver om Brasilianskt vitlöksris

Har man en gång provat att laga ris på brasilianskt vis är det svårt att gå tillbaka till vanligt ris. Detta recept på brasilianskt vitlöksris är så gott! » Besök Landleys Kök för fler g...

GastroFun skriver om Hvad skal man spise i juni?

Hvad skal man spise i juni? Redaktion man, 01/06/2020 - 07:00 Læs mere om Hvad skal man spise i juni?Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer


Søndag d. 31. Maj 2020

GastroFun skriver om Daddelbare med chokolade

Ingen forhåndsvisning.

Kitchen of Kiki skriver om Rhubarb aquavita a la COOP

I have located this recipe on rhubarb aquavita on COOP homepage (rabarbersnaps). In the recipe the infusion in minimum 1 day, however I let the aquavita infused for 1 week. The use of chili together w...