Velkommen til Madblogs.dk

Madblogs.dk er danmarks måske mest komplette liste over danske blogs om råvarer, madlavning, opskrifter, grill, restauranter og alt der har med mad at gøre.

Her på siden kan du følge med i hvad de skriver på de mange blogge eller du kan finde direkte links til siderne så du kan følge dem direkte der.

Onsdag d. 1. Januar 2025

Madens Verden skriver om Baronens gryde

Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave. Baronens gryde er en skøn gryderet til baroner og and...

Stinna skriver om Bløde gulerodsboller

Bløde gulerodsboller med solsikkekerner og smør i dejen. Disse gulerodsboller smager skønt og er samtidigt nemme at bage. Opskrift på bløde gulerodsboller… The post Bløde gulerodsboller ap...

Stinna skriver om Græsk dressing

Græsk dressing er en skøn dressing med græsk yoghurt, hvidløg og bredbladet persille. Dressingen er et skønt alternativ til tzatziki og er… The post Græsk dressing appeared first on Stinna...

Stinna skriver om Dessertpandekager

Dessertpandekager er søde, lækre tynde pandekager – som er helt perfekte til dessert! Hvem siger at en dessert behøver at være svær… The post Dessertpandekager appeared first on Stinn...

www.madforlivet.com skriver om Flad-mave smoothie

Denne Flad-mave smoothie er super let at lave, og du kan lave til to dage og opbevare halvdelen under ilttæt låg på køl. Ingredienser til 2 personer 1 agurk 1/2 frisk ananas 1/2 banan 1-2 håndful...

Milles mad skriver om Ugens madplan uge 52

Torsdag: Gratineret pasta med linsebolo. Fredag: Fladbrød m. græsk fyld (herud der haydari, Rest fra nytår)

Vinblog skriver om Årets vine 2024

Første januar og regnen pisker ned, vejret er så dansk vinter som det kan blive. Det er en dag hvor man nemt kan tænke lidt over året der er gået, ja man kunne såmænd også kigge frem, men det ...

www.madforlivet.com skriver om Grøn morgen smoothie

Nærende Grøn morgen smoothie med probiotika. Denne super smoothie med probiotika er ikke alene sund, den er også livgivende og velsmagende. Den indeholder sunde grønsager, og drikker du den til mo...

Evas Køkken skriver om Den bedste chokolademousse med råsyltede vilde blåbær & crunch

 Vores dessert nytårsaften var denne virkelig lækre chokolademousse inspireret af en Claus Meyer opskrift. Moussen er let og virker på ingen måde vammel, som chokolademousser ellers godt kan....

Stinna skriver om Syltede rødløg

Syltede rødløg er nemme at lave, smager fantastisk og de koster ikke meget at lave. Derudover er de geniale i salater, som… The post Syltede rødløg appeared first on Stinna.

Bergholts opskrifter skriver om Sabayonne / Zabaglione-creme ~ italiensk dessert ~ opskrift

Sabayonne-creme (Zabaglione) Zabaglione, Zabajone, Zabaione, Sabayonne – kært barn har mange navne. Det er oprindeligt en klassisk italiensk dessert baseret på æggeblommer, sukker og sød vin...

Smag Aarhus skriver om Guide til Godsbanen: Overblik over de bedste steder

Godsbanen i Aarhus er et meget unikt område. Et sted som på mange måder forener det historiske Aarhus, det nye Aarhus, det autonome Aarhus, men også i den grad det kulturelle Aarhus. Området skri...

Bagning med budget skriver om Godt nytår og velkommen til 2025

Det er tid til at ønske dig, der læser med – et rigtig godt nytår. 365 ubeskrevne dage ligger foran en. Det er spændende, hvad de kommer til at indeholde – og ret uforudsigeligt at sp...

Madens Verden skriver om Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)

Lav lækker mad på 30 minutter med disse inspirerende opskrifter. Skønne retter på en halv time med kylling, pasta, svinekød og meget andet. Kan man lave lækker mad på 30 minutter? Ja, det kan d...

Madens Verden skriver om Hvad skal vi have at spise?

Spørgsmålet 'Hvad skal vi have at spise?' er velkendt i mange familier. Her får du 9 gode bud på, hvad svaret kan være. Hvad skal vi have at spise? Det spørgsmål kender du helt sikkert. Måske ...

Drop Slankekuren skriver om Friske forårsruller

Friske forårsruller. Det kan varieres i det uendelige. Kål af forskellig slags. Grøntsager af forskellig slags. Skaldyr af forskellig slags. Stegt kød af forskell…….. osv. osv. Der er lidt for...

herzelieb skriver om Kartoffel-Linsenaufstrich Rezept – besonderer Brotaufstrich

Ich liebe fast jede Art von Brotaufstrich, ich bin nämlich ein echter Fan der Stulle. Bei diesem Kartoffel-Linsenaufstrich bin ich immer wieder begeistert, wie gut der schmeckt und wie toll er sich a...


Tirsdag d. 31. December 2024

Madens Verden skriver om Jordskokkepuré

Min opskrift på jordskokkepuré, der er en fløjlsblød puré lavet af jordskok. Den er nem at lave og kan serveres til oksekød og meget andet. Jordskokpuré er skønt tilbehør til mange retter, og...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Godt nytår!

Så er vi der igen. Et helt år er brugt op – igen. Og man kan vel dårligt lade være med at tænke over, om man nu har brugt det godt nok? Det siges, at livet lives forlæns, men forstås bagl...

Ostesnak skriver om Årets højdepunkter: 2024 set med ostebriller

Her er nogle af mine udvalgte højdepunkter fra et år, der virkelig blev et godt osteår.

Madens Verden skriver om Peberrodscreme

Her får du min opskrift på hjemmelavet peberrodscreme. En nem og lækker creme med masser af peberrod, og den er god til laks og meget andet. Peberrodscreme (eller peberrodsdressing) er en ret klass...

Mad for madelskere skriver om Små butterdejstærter med laks og avocado

Find hele opskriften på Små butterdejstærter med laks og avocado hos Mad for Madelskere.

www.madforlivet.com skriver om Tre super sunde shots

Disse tre super sunde shots kan det betale sig at supplere med i løbet af ugen. Jeg kan varmt anbefale dig disse tre sunde og antiinflammatoriske, hjertestyrkende og energigivende shots. Tag et eller...

Landleys Kok skriver om Snittar med smörstekt bröd, lufttorkad skinka och olivröra

Detta nyår har jag skapat fyra lyxiga tilltugg som passar till nyår och fest. Bland annat dessa snittar med smörstekt bröd, lufttorkad skinka och olivröra. Inlägget Snittar med smörstekt bröd,...

www.madforlivet.com skriver om Hvorfor må lægen ikke måle dit D-vitaminniveau?

D3-vitamin er det mest immun-modulerende vitamin, vi kan danne i kroppen, og det kan beskytte mod en lang, lang række sygdomme. Ifølge førende D-vitaminforskere spiller D-vitamin formodentlig afgø...

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om Cucumber Yum Hylde

En Cucumber Yum Yum inspireret drink, hvis eneste ændring er hyldeblomst brændevin i stedet for snapsen. Den er noget sødere end dens fader, som jeg må indrømme nok er en The post Cucumber Yum Hy...

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om Ramos Gin Fizz

En af de bedste klassiske gin drinks, mener mange om denne drink, opkaldt efter bartenderen Henry Ramos. Det særlige ved denne cocktail er, at den både indeholder fløde, citron, lime The post Ramos...


Mandag d. 30. December 2024

Bergholts opskrifter skriver om Demi-glace & sauce espagnole — de franske saucer, del I

“Saucernes Tilberedning danner Køkkenetes vigtigste Afsnit. Det er dem, der har skabt og stadig vedligholdt det franske Køkkens Anseelse. Man maa derfor anvende al mulig om Omhu og opmærksomh...

Piskeriset på eventyr skriver om Græskarsalat med valnødder

Denne græskarsalat med valnødder er både månedens sidste benspændsret – oooog sidste ret på bloggen i 2024! I morgen er det nytårsaften, og jeg holder lige en dag eller to fri fra bloggen...

Bergholts opskrifter skriver om Vagtelbryst, confiteret vagtellår, kartoffel, svampe, løg og spæk

Først lidt kontekst om tilberedning af vagtelbryst, omkring 1.200 ord faktisk, om opskriften på vagtelbryst med confiteret vagtellår (hvor vi respekterer, at kødet på en vagtel er forskelligt afh...

Smag på maden skriver om Vedligeholdelse og forsikring af din bil

At få skade på bilen kan være både frustrerende og tidskrævende, men med den rette viden og hjælp kan du få bilen tilbage i topform. Udbedring af forsikringsskader og behandling af bilen med ke...

Madens Verden skriver om Sveskegrød

Her er min opskrift på klassisk sveskegrød. En nem og hurtig grød lavet med stenfri svesker, og den smages til med vanilje og citronskal. Sveskegrød er en klassisk og traditionel dansk dessert, de...

Madens Verden skriver om Nem opskrift på bagt kartoffelpure med æg

Her er den bedste opskrift på bagt kartoffelpure med æg. En nærmest cremet og lækker pure med kartofler, der bages i ovn. God som tilbehør. Bagt kartoffelpure er super lækkert tilbehør til mang...

Helt op til månen skriver om Find den ideelle bankaftale med Mybanker

At skifte bank kan virke overvældende. Her kommer Mybanker som en hjælpende hånd, der effektivt forenkler processen. Mybanker stiller en platform til rådighed, hvor man kan sammenligne forskellige...

Mad for madelskere skriver om Kransekagestænger med nougat

Find hele opskriften på Kransekagestænger med nougat hos Mad for Madelskere.

Smag Aarhus skriver om Spisesteder i Vestergade: 9 smagsfulde restauranter

Vestergade er en af de mest kendte gader i Aarhus, og her summer altid af liv. Med adskillige spisesteder, caféer og værksteder har mange aarhusianere et særligt forhold til netop dette sted. Veste...

Smag Aarhus skriver om Tømmermændsmad i Aarhus: Her er 7 lækre takeaway-steder!

Hovedet er tungt, kroppen er øm, og overskuddet er absolut i minus. Med andre ord: Behovet for tømmermændsmad i Aarhus er stort! Vi giver dig her 7 lækre takeaway-steder, hvor du har mulighed for ...

Drop Slankekuren skriver om Lammekølle

Traditionen tro bringer vi en opskrift på lammekølle igen dette nytår. Ikke fordi vi ikke kan lide kogt torsk, vi synes bare ikke, det er festmad. Denne opskrift Lammekølle blev udgivet først p...

Bergholts opskrifter skriver om Opskrift på Hummerbisque lavet fra bunden ~ Klassisk fransk opskrift

Hummerbisque kogt på hummer med glaserede kammuslinger og hummerhaler – mere klassisk fransk og smagsmættet bliver det næppe! Opskrift på hummerbisque Hummerbisquen – eller på fransk:...

Bergholts opskrifter skriver om Rødvinssauce fra bunden ~ med kalvefond, roux & gastrique

Hvordan laver man en god rødvinssauce fra bunden? Saucen, der binder kød og tilbehør sammen. Det – og en del mere -får du svaret på her. Det er ikke svært at lave den perfekte rødvinssauc...


Søndag d. 29. December 2024

Bergholts opskrifter skriver om Jomfruhummerbisque med jomfruhummerhaler og filet af havtaske

Hvad er en bisque? I det traditionelle franske køkken jævnes en bisquepå skalddyr (jomfruhummer, krebs, hummer) med ris — og det var vist i nogle år definitionsforskellen på en (legeret) su...

Noget i ovnen skriver om Cuvette på pande – opskrift på pandestegt oksecuvette

Cuvette på pande - her får du en god nem opskrift på en pandestegt oksecuvette. Mørt, lækkert oksekød. Jeps du kan nemlig sagtens stege en cuvettesteg på panden. Her får du mine tips. Hvorfor ...

Noget i ovnen skriver om Pisket smør – cremet og lækker – nem opskrift

Pisket smør er så cremet, luftigt og lækkert og så er det meget nemt at lave. Her får du en god nem opskrift. Måske du også har prøvet at få serveret det lækre piskede smør, når du har spi...

Susanne Pagh skriver om Citrontærte med hvid chokolade

Der findes mange udgaver af den franske citrontærte. Her har jeg lavet en fri fortolkning i form af en ctrontærte med hvid chokolade og med triple citron. Der er citron i mørdejsbunden, i det bagte...

Helt op til månen skriver om Sammenligning af forbrugslån for at finde det bedste tilbud til dine behov

At vælge det rette forbrugslån kan være en udfordring med de mange muligheder på markedet. For at finde den bedst mulige løsning til din økonomi er det vigtigt at sammenligne lånevilkår grundi...

www.madforlivet.com skriver om Tømmermændssmoothie

Denne tømmermændssmoothie er effektiv og velsmagende dagen efter en glad aften i byen. Tømmermændssmoothie indeholder en lang række velsmagende ingredienser, der alle er kendt for at kunne modvir...

Landleys Kok skriver om Picklad gurkskiva med laxröra

Letar du lättlagade och enkla snittar som kan förberedas? Dessa snittar som består av en picklad gurkskiva med laxröra är glutenfria och lättlagade. Inlägget Picklad gurkskiva med laxröra dök...

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om I tvivl om nytårsdrinks? Så spørg DrinksMeister

Midt i denne tid, hvor alt og alle søger efter den eller de perfekte drinks til nytårsaften, synes jeg at det er det på sin plads, at jeg tilbyder dig The post I tvivl om nytårsdrinks? Så spørg ...


Lørdag d. 28. December 2024

Mad for madelskere skriver om Madplan uge 1

Find hele opskriften på Madplan uge 1 hos Mad for Madelskere.

Piskeriset på eventyr skriver om Kærnemælkspandekager

Jeg har stegt kærnemælkspandekager, for jeg havde en rest kærnemælk tilovers fra æbleskivebagningen. Der var faktisk så meget kærnemælk, at det også kunne blive til et kærnemælksbrød, så ...

Noget i ovnen skriver om Lemon posset – opskrift på nem citron dessert

Lemon posset er en nem citrondessert, du kan lave med ganske få ingredienser. En skøn dessert med en dejlig frisk citron smag. Vi havde fløde og citroner og voila! Det er faktisk basis ingredienser...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Forretten til nytår – hvad skal det være i år?

Forretten til nytår er vigtig. Den sætter stemningen for middagen. Den skal være festlig, den skal være lidt ud over det sædvanlige, og den må gerne se lidt pyntelig ud. Det gør gæsterne jo, s...

Anna-mad skriver om Bagels

Jeg er for nylig hjemvendt efter en tur til New York, og her fik vi nærmest dagligt bagels. Helt friskbagte, seje, lune og perfekte bagels. Du kan jo nærmest ikke gå rundt om et gadehjørne uden at...

feinschmeckeren.dk skriver om Alt, du skal bruge, til en vellykket nytårsaften 2024/25

Med få dage til nytår er det tid til at få lagt sig fast på en plan. I denne artikel har jeg samlet alt, du skal vide om kaviar, årets bedste champagner og nogle af mine populære opskrifter. Få...

Madens Verden skriver om Vintest uge 1, 2025

Ugens vintest runder 2024 af og siger goddag til 2025. Her giver vinkender Jan Sørensen stjerner til de bedste bobler på tilbud lige nu. Goddag til 2025 med de bedste bobler! Vi siger lige straks go...

herzelieb skriver om Karlsbaderbullar Rezept aus Schweden – besser als Zimtschnecken

Diese Karlsbaderbröd oder Karlsbader Brötchen sind in Schweden superbeliebt und ich finde, ein Karlsbaderbullar Rezept sollte wirklich jeder haben. Das Besondere an diesen Hefeteilchen ist, dass sie...

Bergholts opskrifter skriver om Opskrift på kalvefond — fond de veau — Larousse Gastronomique

I jagten på den perfekte rødvinssauce kommer det i denne ombæring til at handle om Escoffiers klassiske opskrifter på kalvefond, fond de veau, & brun fond, der koges på både kalvekød og oks...


Fredag d. 27. December 2024

Stinna skriver om Varm kakao med dadler

Varm kakao med dadler er den lækreste kop varme kakao, som virkelig imponerede mine gæster herhjemme. Den er fyldig i smagen og… The post Varm kakao med dadler appeared first on Stinna.

www.madforlivet.com skriver om Slankesuppe

Denne sunde slankesuppe kan erstatte en eller to af dagens normale måltider og kan hjælpe dig til et effektivt og sundt vægttab. Den smager godt, og du kan let tilberede suppe til flere dage. Indl...

www.madforlivet.com skriver om Super sund smoothie

Denne super sunde smoothie er delikat og lækker og virker såvel blodtrykssænkende som generelt sundhedsfremmende. Den kan vamt anbefales, og du kan udskifte ingredienser med, hvad du har i din grø...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Hvad laver man 3. juledag?

Ja, hvad laver man egentlig 3. juledag? Helligdag er det ikke. Men alligevel er 3. juledag en juledag. Det er alle dagene frem til Helligtrekonger jo i virkeligheden. Bare ikke helt så intenst som i ...

Bageglad skriver om Små kransekagestjerner

Disse smukke mundrette kransekagestjerner er en rigtig sjov og festlig måde at servere kransekage på nytårsaften. Dyp dem i mørk chokolade og pynt dem med glasur og sukker for et endnu mere festli...

Anna-mad skriver om Gryderet med chorizo og bønner

Opskrift på gryderet med chorizo og bønner. Hvad er din bedste ret med bønner og bælgfrugter? For at være ærlig så kunne jeg godt tænke mig at blive endnu bedre til at bruge det i min mad. Jeg...

Maden i mit liv! skriver om Madplan uge 1 (2025).

Uge 1! Årets første uge. Også selvom vi ret beset stadig befinder os i 2024, når vi tager hul på uge 1, men sådan er det jo engang imellem. Og jeg er selvfølgelig også klar med en madplan til ...

Valdemarsro skriver om Laks sashimi

Laks sashimi er så lækkert, delikat og tilmed super simpelt. Det er nemt at anrette og det smager altså bare helt fantastisk! Jeg serverer gerne en ret som denne enten som en forret eller som en de...

feinschmeckeren.dk skriver om Opskrift: Laks, løg og fløde parret med champagne

Nytårsaften står for døren, og der er udsigt til udgifter på tusindvis af kroner, hvis man vil have de dyreste råvarer og mest kostbare champagner; men det kan sagtens lade sig gøre at få en ve...

www.madforlivet.com skriver om Sådan undgår du tømmermænd

Årets sidste dag er lige rundt om hjørnet. Her kan du læse, hvordan du let undgår tømmermænd, så du kan nyde årets første dag, frisk og uden tømmermænd. Indlægget Sådan undgår du tømmer...

Smag Aarhus skriver om Ultimativ restaurantguide: Hvor skal man spise i Aarhus?

Aarhus bugner med spændende restauranter for enhver smag. Det kan være svært at overskue de mange muligheder, og måske kan du nikke genkendende til, at det ofte bare ender med dem, man kender. I g...

Landleys Kok skriver om Crostini med leverpastejsmousse och cornichons

Letar du lättlagade snittar till festen och nyårsaftonens bubbel? Dessa crostini med leverpastejsmousse och cornichons är goda och kan förberedas. Inlägget Crostini med leverpastejsmousse och cor...

Madens Verden skriver om Ugens madplan uge 1

Ugens madplan uge 1 byder 2025 velkommen med en fantastisk nytårsmenu og lækre bud på aftensmad i de første dage af det nye år. I denne uges madplan skal vi både sige farvel til 2024 og tage hul...


Torsdag d. 26. December 2024

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Den fagre nye verden

En gang var bøger noget, der stod på en reol. De var lavet af papir og havde en helt særlig duft, der med tiden ændrede sig, efterhånden som bogen løb ungdommen af sig og skiftede lugten af fris...

Mad for madelskere skriver om Stegte kammuslinger med gulerodspure, syltet fennikel og saltmandler

Find hele opskriften på Stegte kammuslinger med gulerodspure, syltet fennikel og saltmandler hos Mad for Madelskere.

Vinexpressen.dk skriver om Portugal kan andet end portvin og tunge rødvine

Portugal har efterhånden vist, at de kan meget andet end portvin og og tunge rødvine. Ugens hvidvinshit fra wine makeren Joao Portugal Ramos er et The post Portugal kan andet end portvin og tunge r...

Drop Slankekuren skriver om Stegt andebryst med glaserede rødløg

Nej, det er ikke en and... eller... jo det er det. Andebryst. Husk, det må gerne være rosastegt, hvis du/I kan lide det. Lækkert, lækkert med lækkert på. Denne opskrift Stegt andebryst med glase...

Madens Verden skriver om Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter

Nytårsforret: Her er 10 forskellige opskrifter på skønne forretter til årets sidste aften. Opskrifterne passer perfekt til en nytårsaften. De fleste begynder årets sidste aften med en nytårsfor...


Onsdag d. 25. December 2024

Palæo Blog skriver om Introduktion til WooCommerce: Din vej til en succesfuld webshop

WooCommerce er et af de mest populære værktøjer til at skabe og drive en webshop. Det er et plugin til WordPress, der gør det muligt at tilføje e-handelsfunktionalitet til din hjemmeside. Webshop...

Bageglad skriver om Chokolade nytårskage

Denne smukke chokoladekage til nytår ser imponerende ud, men er nem at lave. En svampet og luftig chokoladekage er pyntet med den smukkeste blanke smørcreme og guld chokoladekugler for et festligt u...

Hurtig Mums skriver om Hasselback kartofler i airfryer

Opskrift på Hasselback kartofler i airfryer – Hasselback-kartofler er en klassisk svensk ret, der stammer fra restauranten Hasselbacken i Stockholm i 1950’erne. Traditionelt tilberedt i o...

Bergholts opskrifter skriver om Opskrift på hjemmelavet béarnaise ~ klassisk fransk opskrift

Sauce béarnaise er som de fleste andre gastronomiske klassikere et varieret bekendtskab. Nogle opskrifter nævner kørvel, andre gør ikke. Nogle beárnaiseopskrifter tilsætter en timiankvist under ...

Landleys Kok skriver om Frasiga filodegskoppar med ost, créme fraiche, caviar, rödlök och dill

Dessa tjusiga och ljuvligt frasiga filodegskoppar med ost, créme fraiche, caviar, rödlök och dill passar perfekt till nyår. Självklart kan de förberedas. Inlägget Frasiga filodegskoppar med ost...


Tirsdag d. 24. December 2024

Piskeriset på eventyr skriver om Kanelkys

Disse kanelkys er rimelig lette at lave og vil være en skøn værtindegave eller supplement til konfektfadet her i juledagene. Jeg så opskriften for mange år siden hos Miss Muffin og måtte lige fi...


Mandag d. 23. December 2024

Piskeriset på eventyr skriver om Nougatmåtter

Nougatmåtter er din redning, når du lynhurtigt skal lave noget konfekt. Uanset om det er til julebordet, påskebordet, som værtindegave eller som en sød hapser til eftermiddagskaffen – så e...

Smag Aarhus skriver om Skål i Aarhus: Her finder du byens vildeste happy hour-deals

Er du på jagt efter et sted, hvor pengene rækker lidt længere, og hvor hyggen flyder frit som fadøllene? Aarhus’ natteliv bugner af fantastiske happy hour-tilbud, der lokker med alt fra 2-for-1 ...

Noget i ovnen skriver om Hjemmelavet Daim chokolade – nem opskrift

Hjemmelavet Daim chokolade - uhm det smager skønt og faktisk så er det nemt at lave selv. Her får du min nemme opskrift. Uh jeg elsker bare Daim og jeg kan slet ikke få nok af den lækre karamelch...

Helt op til månen skriver om Sådan forbereder du din næste ferie

Sådan forbereder du din næste ferie Skal du snart ud og rejse, men synes det hele virker lidt uoverskueligt? Så er denne artikel perfekt for dig, for med denne artikel får du en masse gode råd so...

Landleys Kok skriver om Landleys rödkål

Letar du efter klassisk rödkål till julbordet? Landleys rödkål är som den klassiska, men denna är ännu godare och bjuder på massor av god smak. Inlägget Landleys rödkål dök först upp på ...


Søndag d. 22. December 2024

Bagning med budget skriver om Glædelig jul 2024

Her, fjerde søndag i advent, er det blevet tid til at ønske dig, der læser med her – en rigtig glædelig jul. Nu er alle fire lys blevet tændt, og der er kun et par dage til, at det hele gå...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Glædelig jul!

Ja, jeg ved godt, man først skal sige glædelig jul første juledag. Indtil da hedder det god jul. Det er det samme til påske. God påske indtil påskedag. Men alligevel vil jeg ønske alle en glæd...

Nerdy Treats skriver om Æblegløgg inspireret af Geminiderne

Den fjortende treat man støder på i Geminiderne er gløgg, en jule treat som hverken Pi eller jeg er særligt begejstret for. I hvert fald ikke hvis der er tale om den traditionelle gløgg beståend...

Ostesnak skriver om Adventskonkurrence #4: Vind 2,5 kg Le Gruyère AOP

Denne uges vinder får et stort stykke af den schweiziske klassiker: Le Gruyère AOP. Skal det være dig?


Lørdag d. 21. December 2024

Noget i ovnen skriver om Trøfler med karamel chokolade – opskrift

Trøfler med karamel chokolade. Uhm her får du opskriften på lækre karameltrøfler lavet med chokolade med karamelsmag.  Trøflerne er så lækre og smelter på tungen. Dem skal du glæde dig til ...

Noget i ovnen skriver om Honninghjerter – opskrift på honningkager uden fordej

Honninghjerter - se lige nogle fine honningkager du kan lave uden fordej. Her får du en meget nem opskrift på honningkagehjerter eller andre figurer du kan lave af en nem honningkagedej. Jeg har alt...

Piskeriset på eventyr skriver om Æbleskiver med nødder

Har du prøvet æbleskiver med valnødder – eller vil du altid vælge klassiske æbleskiver? Jeg prøver jo at kombinere valnødder med alt muligt spændende i denne måned i anledning af valnø...

Bageglad skriver om Red velvet cupcakes med cream cheese glasur

Disse fløjlsbløde og luftige red velvet cupcakes har den helt særlige karakteristiske syrlige smag, som kendetegner den populære cupcake. De er toppet med en silkeblød cream cheese frosting, som ...

Mad for madelskere skriver om Svampesauce med rødvin

Find hele opskriften på Svampesauce med rødvin hos Mad for Madelskere.

Landleys Kok skriver om Grönkåls- och brysselkålssallad med dijon- och honungsdressing

Dena grönkåls- och brysselkålssallad med dijon- och honungsdressing passar fint när man vill ha ett gott och grönt tillbehör i vintertid, som julafton. Inlägget Grönkåls- och brysselkålssall...

herzelieb skriver om Apelsinbiskvier Rezept aus Schweden – mit Creme gefüllte Minikuchen

Was sind denn Biskvier und was sind Apelsinbiskvier? Biskvier sind klassische schwedische Minikuchen, die in Dänemark als »Sarah Bernhardt Kager« bekannt und wohl auch von diesen inspiriert sind. M...


Fredag d. 20. December 2024

Vinexpressen.dk skriver om Portugal – et vinland i rivende udvikling

Mange har talt om, at portugisisk vin ville blive det nye hit, men det er endnu ikke sket. Ikke desto mindre er der en rivende The post Portugal – et vinland i rivende udvikling first appeared on .

Anna-mad skriver om Fyldte dadler med pistaciecreme og hvid chokolade

Åh det er altså pænt lækkert det her. Det er ikke mange dage siden, at jeg en portion hjemmelavet pistaciecreme, og hvis jeg ikke skulle komme til bare at spise det med en ske (for det kunne jeg s...

Maden i mit liv! skriver om Cheesecake i glas med Kahlúa (uden husblas).

Er du, ligesom mig, vild med cheesecake, så skal du prøve den her opskrift på cheesecake i glas med Kahlúa. En cheesecake af den nemme slags, som er uden husblas, og derfor kan laves på ganske ko...

Maden i mit liv! skriver om Madplan uge 52 (2024).

Så nåede vi hele vejen rundt, og jeg er klar med en madplan til uge 52, som også bliver årets sidste madplan. Jeg vender selvfølgelig tilbage i næste uge, men der skriver vi uge 1, så helt offi...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Julelisten – hvordan man får styr på julemiddagen

Der er nu under en uge til juleaften, og som traditionen byder, er det tid til at finde julelisten frem. Den liste, der kan hjælpe både nye og gamle køkkenskrivere med at få styr på julemaden ...

Drop Slankekuren skriver om Hjemmelavede tarteletter med kylling og ærter i karry

Ja, vi har valgt en gang kylling og ærter i karry til at komme i vores hjemmelavede tarteletter, men det kan man jo selv variere, som man har lyst til – hvis man bare lige husker på fedtprocenten!...

Madens Verden skriver om Ugens madplan uge 52

Ugens madplan uge 52 er ugen, hvor vi fejrer jul - og det vil selvfølgelig sætte sit præg på denne uges julemadplan. Her kommer ugens madplan for uge 52, der både rummer lillejuleaften, juleaften...


Torsdag d. 19. December 2024

Piskeriset på eventyr skriver om Restaurant Saji

Jeg spiste på Restaurant Saji for nogle uger siden, da gemalen og jeg skulle se en forestilling på Folketeatret og derfor måtte finde et spisested i nærheden. Og jeg var glad for, at der endelig v...

Det skal smage af noget skriver om Henkogt fløde: En guide til konservering

Henkogning er en effektiv metode til at konservere en række madvarer – herunder særligt fløde fløde – for at sikre en længere holdbarhed uden behov for nedkøling/frysning. Hvis du of...

Louises Madblog skriver om Juleislagkage

Juleislagkage er helt perfekt at servere enten juleaften som alternativ til risalamande. Eller du kan servere en juleislagkage til julefrokosten. Juleislagkagen består af en nøddemarengsbund med en ...

Smag Aarhus skriver om Bæredygtighed på menuen: 6 Aarhus-restauranter vinder flotte priser i 360 Eat Guide!

Aarhusianerne kan godt være stolte af byens gastronomiske perler. Udover at levere smagsoplevelser i særklasse er seks af byens restauranter blevet hyldet med priser for deres bæredygtighedstiltag ...

Gastromad skriver om Klatkager

Klatkager, en lækker måde at forvandle risengrødsrester på. Har du nogensinde tænkt over, hvad du kan gøre med de sidste rester af risengrød? Klatkager er en perfekt måde at omdanne dine risen...

Bagvrk skriver om Den perfekte Waldorfsalat: En klassisk favorit med friskhed og smag

Mangler du et ekstra tilbehør til stegen, julemiddagen eller en efterårsmenu? Så skal du absolut lave den klassiske Waldorfsalat. Sprøde smagskombinationer svøbt i en lækker dressing, toppet med...

Noget i ovnen skriver om Grøntsagssuppe – nem opskrift på suppe med grøntsager

Grøntsagssuppe smager skønt og er meget nemt at lave. Her får du en god nem opskrift på en sund suppe med en masse grøntsager. På en halv time kan du lave en stor grydefuld suppe, til flere dage...

Anna-mad skriver om Pistaciecreme

Åh, jeg er flere gange faldet over den lækre pistaciecreme ude i butikkerne, men jeg har helt ærligt været lidt for nærig til at købe den med hjem, for wow sådan en bandit kan altså koste kass...

Maden i mit liv! skriver om Mini croissanter med rejesalat.

Mini croissanter med fyld er et hit på diverse frokost- og buffetborde. Og heldigvis er det virkelig nemt at lave en omgang mini croissanter af en rulle færdiglavet butterdej fra supermarkedet, men ...

Det skal smage af noget skriver om Kartoffelmos – En klassisk ret med historie og hygge

Kartoffelmos er en elsket klassiker i det danske køkken, der bringer varme og hygge til middagsbordet. Den bløde konsistens og milde smag gør den til en favorit blandt både børn og voksne. Kartof...

Landleys Kok skriver om Bästa recepten till julbuffén

Här bjuder jag på de bästa recepten till julbuffén samt smarta tips till hur du planerar och anordnar buffén på ett bra och smidigt vis. Inlägget Bästa recepten till julbuffén dök först upp...

Drop Slankekuren skriver om Vaniljekranse

Denne dej er utrolig nem at arbejde med. Så man kan sagtens lave kagerne uden at være to til at køre dejen igennem kødhakkemaskinen. Denne opskrift Vaniljekranse blev udgivet først på Drop Slank...


Onsdag d. 18. December 2024

Piskeriset på eventyr skriver om Syltede valnødder

Syltede valnødder skal naturligvis også være en del af mit valnødde-benspænd denne måned. De er meget lette at lave, de kan varieres en del, og du kan bruge dem som en sød julegave til en, du h...

Min Madopskrift skriver om Ribbensteg i airfryer med sprød svær

Garanti for saftigt kød og sprød svær, får du i denne opskrift, Ribbensteg i airfryer med sprød svær. Ribbenstegen laves nemt på ca. 1 time. Indlægget Ribbensteg i airfryer med sprød svær bl...

Smag Aarhus skriver om Bazar Vest: Meget mere end bare et marked

Hvis du leder efter et sted, hvor kultur, handel og fællesskab går op i en højere enhed, så er Bazar Vest i Aarhus stedet for dig. Her samles handlende, besøgende og iværksættere i en farverig ...

Smag Aarhus skriver om Aarhus´ bedste sushi 2024: Se vinderen og de andre nominerede her!

Hvem elsker ikke lækker sushi med masser af friskhed og kvalitet? I Aarhus kan sushi-elskere udforske en verden af ruller, nigiri og sashimi i topklasse, serveret med alt fra klassisk elegance til mo...

Noget i ovnen skriver om Juleroulade – opskrift på krydderroulade med appelsin

Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj. Smagen og duften af jul. Her får du opskriften på en dejlig krydderroulade med honning og gode varme krydderier. En roulade er den nemmeste ...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Fru Krukkes julefrisure

Så blev det endelig tid til at få Fru Krukkes julefrisure på plads. Længe havde hun hængt med hovedet, der virkelig manglede lidt jul i toppen. De andre i drivhuset, den violinspillende kerub, li...

Madens Verden skriver om Brunkager

Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode. Brunkager er en af de mest traditionelle småkager til j...

Madens Verden skriver om Chili con carne

Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt. Chili con carne er en klassisk ret med en god mængde chi...

Madens Verden skriver om Pæretærte

Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave. Jeg elsker en klassisk pæretærte med halve pærer, og d...

Mad for madelskere skriver om Madplan uge 52

Find hele opskriften på Madplan uge 52 hos Mad for Madelskere.

Madens Verden skriver om Bøf Stroganoff

Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos. Bøf Stroganoff er blevet en klassisk og særdeles populæ...

Madens Verden skriver om Vintest uge 52, 2024

Her får du juleugens vine, hvor vinkender Jan Sørensen giver stjerner til de vine, supermarkederne har på tilbud i denne uge 52, 2024. Julen nærmer sig, og ferien står for døren for Deres hårdt...

Madens Verden skriver om Oksekødsroulade

Den bedste opskrift på oksekødsroulade, der smager himmelsk godt. Skiver af oksekød rullet med sennep og bacon, der serveres den lækre sovs. Oksekødsroulade er nemme og lækre ruller med sennep o...

Mad for madelskere skriver om Stegte kammuslinger med sauce blanquette, dildolie og rugbrødsknas

Find hele opskriften på Stegte kammuslinger med sauce blanquette, dildolie og rugbrødsknas hos Mad for Madelskere.

Madens Verden skriver om Chokolademousse

Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert. Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Nå...

Drop Slankekuren skriver om Julefrikadeller med rødkålssalat

Tilbered rødkålssalaten dagen før. Den skal trække i mindst et døgns tid. Salaten kan naturligvis serveres til mange andre retter end disse lækre, lækre, lækre julefrikadeller. Denne opskrift ...

Madens Verden skriver om Smashburger

Sådan laver du den fantastiske smashburger af en kugle hakket oksekød. Det giver dig en burgerbøf med masser af smag og stegeskorpe. Smashburger er en genial måde at stege en burgerbøf på, og he...

herzelieb skriver om Grünkohl-Kartoffelauflauf Rezept – mit Feta schnell gemacht

Die Grünkohlzeit ist mir die liebste Zeit des Jahres und dieses Grünkohl-Kartoffelauflauf Rezept ist für mich mal eine etwas andere Art, ihn zu genießen. So sehr ich die klassische Version liebe, ...


Tirsdag d. 17. December 2024

www.madforlivet.com skriver om Lækker, julet salat af rester

Du kan let tilberede den skønneste salat af julens rester fra middag og frokost. Den smager virkelig dejligt. Ingredienser til 4 personer 250 g kartofler, skrællede og kogte 5 gulerødder i forskell...

Stinna skriver om Proteinbarer

Proteinbarer er den lækreste snack med proteinpulver. Disse hjemmelavede proteinbars er perfekte at have med på farten og så smager de samtidigt… The post Proteinbarer appeared first on Stinn...

Stinna skriver om Mexicansk græskargryde

Mexicansk græskargryde er en lækker vegetarret med græskar, kikærter og skønne krydderier. Opskrift på mexicansk græskargryde Elsker du mexicansk mad? Så prøv… The post Mexicansk græsk...

Noget i ovnen skriver om Nutella juletræ af butterdej – nemt butterdejsjuletræ

Nutella juletræ af butterdej - her får du mine tips til hvordan du nemt kan lave et sprødt og lækkert butterdejsjuletræ. Så fik jeg også prøvet det berømte butterdejstræ med Nutella. Efterh...

Madens Verden skriver om Blomkålssuppe

Blomkålssuppe. Klassisk opskrift på cremet suppe med blomkål, der er meget nem at lave. Suppen kan serveres som en forret eller let måltid. Cremet blomkålssuppe er god både som forret og hovedre...

Madens Verden skriver om Nemme middagsretter

Her får du opskrifter på nemme middagsretter, der ikke tager for lang tid at lave. Find din favorit på en lækker middagsret, som du nemt kan lave. På Madens Verden finder du virkelig mange opskri...

Valdemarsro skriver om Karamel småkager

Disse karamel småkager er inspireret af den svenske småkage; kolakakor, som er en vidunderligt knasende sprød småkage med smag af karamel. Her har jeg skåret dem i rudeform, traditionelt er kolak...

Dalsgaard i Skivholme skriver om En vinterdessert med appelsiner fra adventskalenderens tredje låge

Adventkalenderens låge for 3. søndag i advent gemmer på en opskrift på en sød, frisk og duftende dessert med appelsiner. For aldrig er appelsiner så søde og saftige som i december og januar, og...

GOURMENSCH skriver om En naturlig gourmetoplevelse

Fra skovens råvarer til gourmet bålmad I gourmetkøkkenet har vilde ingredienser fået en renæssance, og de spiller en særlig rolle i bålmad. Ingredienser som ramsløg, hyben, svampe og brænden...

GOURMENSCH skriver om Bålmad i ALLE Sæsoner

Madlavning i naturen året rundt: Gourmenschs tips til alle sæsoner Udendørs madlavning er en oplevelse, der kan nydes hele året, hvis du ved, hvordan du tilpasser dig naturens skiftende vejr og r...

GOURMENSCH skriver om Hvorfor bål?

Traditionen tro… Madlavning over åben ild er en tradition, der går tilbage til menneskehedens tidligste dage, men det er langt fra forældet. I dag er det en voksende trend blandt madelskere, ...

GOURMENSCH skriver om Mad over bål: Hvorfor føles det så rigtigt?

Bålets tiltrækningskraft Der er noget særligt ved at lave mad over åben ild. Hos Gourmensch er vi inspireret af bålets tidløse tiltrækning og bruger det til at skabe nærværende madoplevelser,...

Anna-mad skriver om Two ingredient bagels

Bagels lavet med kun to ingredienser, eller two ingredient bagels som de også kaldes, er en super trendy opskrift, der florerer mange steder på sociale medier i øjeblikket, og jeg havde besluttet m...

Madens Verden skriver om Juleaften

Her er opskrifterne til juleaften. Sådan laver du stegt and, brunede kartofler, rødkål og den perfekte risalamande. Juleaften forkæler vi os selv med god mad, og mange steder er det blandt andet l...

Landleys Kok skriver om Julmustkokta revben med julmustglaze

Dessa julmustkokta revben med julmustglaze lagas i en tryckkokare och är bara sååå goda med sin smakrika crust. Varför inte göra dem till julafton? Inlägget Julmustkokta revben med julmustglaze...

Drop Slankekuren skriver om Andeleverpostej

Leverpostej – der ikke er bagt, men stegt. Lavet på andelever og evt. hjerte fra juleanden, hvis ikke du har brugt det til sovs. Denne opskrift Andeleverpostej blev udgivet først på Drop Slankeku...


Mandag d. 16. December 2024

Bageglad skriver om Snickers kager

Den ultimative dessert til alle, som elsker Snickers! Disse festlige og smukke kager har masser af peanut, karamel og mælkechokolade med den mest vidunderlige fløjlsbløde konsistens, som gør kager...

Lone Landmand - Beretninger fra et autentisk landbrug skriver om Noget om sociale medier og et (forholdsvis) nyt nyhedsbrev

Facebook er ikke, hvad det har været og her refererer jeg ikke til den skærpede tone, en uendelig strøm af reklamer og sponsoreret ditten og datten. Nej, det er faktisk meget værre for både os og...

Noget i ovnen skriver om Karamelliserede valnødder – opskrift på brændte valnødder

Karamelliserede valnødder er lækre at spise som snack eller du kan bruge dem som topping på is, kager og salater. Her får du en god nem opskrift på brændte valnødder. Valnødder kan være lidt ...

Noget i ovnen skriver om Kryddersmåkager med glasur – opskrift på udstikskager

Kryddersmåkager med glasur - her får du en god nem opskrift på udstikskager. Småkagerne er et hit som julesmåkager og dine børn eller børnebørn vil elske at være med til at pynte kagerne. Det...

Anna-mad skriver om Æggekage med spinat og ost

Jeg har glædet mig meget til at dele denne opskrift på æggekage med spinat med jer. Ikke fordi at en æggekage er noget særligt, men fordi netop denne æggekage med spinat er særlig, hvis du spø...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Man behøver ikke gøre det hele selv

I lørdags holdt vi julefrokost – en årlig begivenhed – med en gruppe venner. Det var som altid superhyggeligt, og alle bidrog med noget til festen – aftalt på forhånd. Hvor blive...

Anna-mad skriver om Reklame for Forbrugerrådet Tænk / Juledessert: Klatkagevafler med marcipanis og kirsebærsauce

Indholdet er betalt af Forbrugerrådet Tænk og derfor en reklame. I dag skal du have opskriften på en skøn juledessert. Jeg er endnu engang blevet udfordret af Forbrugerrådet Tænk og denne gang i...

Louises Madblog skriver om Mormors klassiske brunkager

Brunkager er en af de helt klassiske julesmåkager, og lige netop denne opskrift er jeg vokset op med. Det er nemlig min mormors opskrift på lækre og sprøde brunkager. Hun bager brunkager hvert år...

Smag Aarhus skriver om Oplev Aarhus gennem kulinariske højdepunkter på 48 timer

Fordyb dig i en by, der præsenterer en perfekt blanding af afslappet atmosfære og kulinarisk raffinement. Udforsk lokale smagsoplevelser med en uforglemmelig gastronomisk rejse. Din to-dages rejse l...

Madens Verden skriver om Vintest uge 51, 2024

Vinkender Jan Sørensen giver stjerner til udvalgte vine fra tilbudshylderne i supermarkederne med fokus på de perfekte vine til and og gris. De danske kæder er helt klar over, hvad de skal sælge t...

Smag Aarhus skriver om Glæd dig til april: Brasserie 1864 åbner på Fregatten Jylland!

I april 2025 slår Brasserie 1864 dørene op i Ebeltoft og bringer et stykke af Aarhus med sig. Med sin unikke placering ved Fregatten Jylland og en menu fyldt med klassiske brasserie-retter bliver de...

Mad for madelskere skriver om Sirupsroulade med smørcreme

Find hele opskriften på Sirupsroulade med smørcreme hos Mad for Madelskere.

Drop Slankekuren skriver om Finker

Finker! Gode julefinker! Spis dem på rugbrød eller med brunede kartofler og lynstegt grønkål. Denne opskrift Finker blev udgivet først på Drop Slankekuren.


Søndag d. 15. December 2024

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om Nytårs drinks

Nytåret står for døren, og forventningerne til et brag af festen kan så småt fornemmes. Men skal du bare have et par øl, nogle (måske franske) bobler og ellers bare The post Nytårs drinks firs...

Noget i ovnen skriver om Appelsinsmørcreme til kage – opskrift

Appelsinsmørcreme til kage - uhm her får du opskriften på en god frisk smørcreme med appelsin. En perfekt smørcreme til f.eks. honningkage, chokoladekage, sirupskager eller som topping på muffin...

Piskeriset på eventyr skriver om Gingerbread muffins

Disse gingerbread muffins er ikke en del af mit valnødde-benspænd, selvom jeg var fristet til at putte lidt nødder i alligevel. Til gengæld var de i høj grad bagt for, at jeg havde en undskyldnin...

Vinexpressen.dk skriver om Flotte portugisere med slagkraft og elegance

I løbet af ugen har den stået på vine fra Portugal, Østrig, Sydafrika, Italien, Spanien og Californien. Jeg er særligt faldet for portugisiske Quinta do The post Flotte portugisere med slagkraft ...

Smag Aarhus skriver om Aarhus´ bedste café 2024: Her er vinderen og de andre nominerede!

Hvem elsker ikke en hyggelig caféstemning med duften af friskbrygget kaffe og lækre caféretter? I Aarhus kan caféentusiaster udforske et væld af fantastiske caféer, der byder på alt fra cremet ...

Landleys Kok skriver om Julbröd med surdeg, russin, dadlar och pumpafrön

Detta julbröd med surdeg, russin, dadlar och pumpafrön är som en ljusare variant av kavring med frukt och frön. Detta ger både mer textur och smak. Inlägget Julbröd med surdeg, russin, dadlar o...

Ostesnak skriver om Adventskonkurrence #3: Mød Miss Bøffel

Kender du Miss Bøffel? Hun er en elegant bøffelgouda - og hovedattraktionen i denne uges adventskonkurrence.

Milles mad skriver om Ugens madplan uge 51

Mandag: Kikærter i rød karrysovs. Ris til. (“Klimamad”). Tirsdag: Majschowder m. Nachos Onsdag: Brændende kærlighed med kikærter Torsdag: Ramen Fredag: Tex-Mex loaded fries


Lørdag d. 14. December 2024

Bageglad skriver om Blank mørk chokolade smørcreme

Denne smukke, blanke kraftige chokolade smørcreme er en rigtig showstopper, der vil imponere på enhver kage. Den har en fløjlsblød konsistens og en flot glansfuld overflade, som især kommer til s...

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om Melon Ball

En frisk og flot cocktail med honning melon, er hvad du får i dette indlæg. Sammen med Bols melon, frisk honningmelon, frisk citronsaft og Tanqueray gin opstår en dejlig frisk The post Melon Ball f...

Piskeriset på eventyr skriver om Kolacky – ungarske julesmåkager

Har du prøvet ungarske julesmåkager? Jeg har fundet en, der har valnøddefyld, og det er jo helt perfekt til månedens valnødde-benspænd! Haps, den skulle jeg selvfølgelig prøve! Jeg så opskrif...

Noget i ovnen skriver om Appelsinfromage – nem opskrift på dessert med appelsiner

Appelsinfromage - her får du en god nem opskrift på dessert med appelsiner. Fromage er en af de gode gamle retro desserter med fløde, der stadig smager godt. Citronfromage er en populær dessert, m...

Anna-mad skriver om Madplan uge 51

Nu er det altså ugen før ugen. Altså ugen før ugen med juleaften. Det tror jeg ikke helt, at min hjerne forstår, så jeg har besluttet mig for at give denne madplan uge 51 et ekstra skud jul i fo...

herzelieb skriver om Amarettokuchen Rezept – einfacher und saftiger Mandelkuchen

Dieser Amarettokuchen wird bei uns Zuhause überwiegend als Dessert gegessen, aber auch zu einer Tasse Kaffee am Nachmittag liebe ich ihn sehr. Auf dem Kuchenbuffet kommt dieser Mandelkuchen mit Amare...


Fredag d. 13. December 2024

Nerdy Treats skriver om Hotpot med kyllingekødboller fra Jujutsu Kaisen

Vinteren er her, og det er tid til at lune sig med dybe skåle fuld af hyggelig simremad og fyldige supper – eller endnu bedre, en japansk hotpot! Den her hotpot er inspireret af animeserien Jujutsu...

Noget i ovnen skriver om Madplan uge 51 – få opskrifter her

Madplan uge 51 - så er jeg klar med en ny madplan til den kommende uge. Ugen før jul, kan være travl, så her får du en masse nemme opskrifter på nem aftensmad. Mange af retterne kan du også bru...

Noget i ovnen skriver om Nem julecheesecake med kirsebær i glas – uden husblas

Nem julecheesecake med kirsebær - sikke en lækker dessert du skal høre om her. En meget nem cheesecake i glas, du kan lave uden husblas. Denne julecheesecake kan du lave på 5 minutter! Ja man tror...

Valdemarsro skriver om Lakridssmåkager med dadler

Opskrift på uimodståeligt lækre lakridssmåkager med dadler, som er nemme at bage. Jeg er vild med dadler i bagværk og søde sager. Dadler har den dejligste karamellækre smag, særligt medjool da...

Noget i ovnen skriver om Julesmåkager med glasur – figurkager til udstikning

Julesmåkager med glasur - her får du opskriften på nemme figurkager til udstikning eller udstikkerkager, som de også kaldes. I flere år er jeg blevet spurgt, om jeg ikke kunne lave en god opskrif...

Bagning med budget skriver om Luciadag

Datoen er den 13. december og julen nærmer sig med hastige skridt. Fredag er også tid til min vagt i genbrugsbutikken – og så var det oplagt at bage lidt Luciabrød. Så efter en del søgen i...

Maden i mit liv! skriver om Madplan uge 51 (2024).

Så nåede vi midten af december, og jeg er klar med en madplan til uge 51. Så tæt på jul tænker jeg, at vi holder lidt igen med julemaden. Vi har i hvert fald allerede fået vores del til diverse...

Smag Aarhus skriver om Gløgg og æbleskiver i Aarhus: 7 steder som serverer julelækkerier

Kalenderen siger december, og det betyder, at vi endelig kan nyde æbleskiver i lange baner. Ofte medfølger der en god og krydret kop gløgg, som man kan varme sig på. I Aarhus er der mange hyggelig...

Dalsgaard i Skivholme skriver om Julebuler

Når man synes, det hele kører, at der er styr på tingene – og på økonomien i dem, og at julen bare kan komme an? Ja, så sker der et eller andet. Hybris var det nok at tænke sådan. Den li...

Smag Aarhus skriver om Tipsy: Farverige smagsoplevelser i hjertet af Aarhus!

Hos Tipsy i Aarhus får du ikke bare en middag men en oplevelse i sig selv. Her bliver smagene fra Californien og Mexico forenet i vegetariske og veganske retter, der både forkæler dine smagsløg og...

Gastromad skriver om Risalamande Panna Cotta

Rester af risalamande kan nemt trylles om til en skøn jule panna cotta, der f.eks. kan bruges som julefrokost dessert. Hvem elsker ikke en traditionel risalamande opskrift juleaften. Ofte bliver der ...

Drop Slankekuren skriver om Risengrød

Når julen sig nærmer, er der én ting, der står helt fast… Vi skal have risengrød! – med smørklat og kanelsukker. Denne opskrift Risengrød blev udgivet først på Drop Slankekuren.

Madens Verden skriver om Ugens madplan uge 51

Ugens madplan uge 51 er en god december madplan med skøn vintermad og gode hverdagsretter. Og selvfølgelig en julekage som ugens kage. Ugens madplan i denne uge 51 har masser af god hverdagsmad og v...


Torsdag d. 12. December 2024

Nerdy Treats skriver om Christmas pudding inspireret af Geminiderne

Den engelske christmas pudding er den trettende treat man støder på i Geminiderne, en treat der til trods for at ligge i toppen af Pi’s liste over “klammeste julemad” er noget jeg har haft lys...

Noget i ovnen skriver om Aristokrater – opskrift på småkager med mandler og citron

Aristokrater er små sprøde lækre småkager med mandler og citron. De minder lidt om specier, smager rigtigt godt og er nemme at lave. Her får du en god nem opskrift på aristokrater, der er en god...

DrinksMeister - Drinks & Cocktails skriver om Zombie

Zombie, en herlig klassiker der toppes med stærk rom på 73%. Med ananas og appelsinjuice en dejlig frisk og eksotisk smag, der slår hårdere end du umiddelbart tror. Zombie 2 The post Zombie first ...

Anna-mad skriver om Dadelkugler med chokolade

Der er nok ikke nogle snacks, jeg elsker mere end dadelkugler. Og disse dadelkugler med chokoladeovertræk må alligevel nok være mine favoritter. Saftige, trøffelagtige dadelkugler med godt smag fr...

Bagvrk skriver om Luciabrød, lussekatter, safranbrød – de smukke, gule juleboller til Luciadag

De smukke, gule Luciabrød eller lussekatter er traditionelt, svensk julebag, som selvfølgelig bages og serveres på Luciadagen den 13. december. Lussekatter får deres gule farve fra safran, det dyr...

Noget i ovnen skriver om Glasur med æggehvide – nem opskrift på royal icing

Glasur med æggehvide er en perfekt glasur til pyntning af kager. Få en nem opskrift på royal icing her. Skal du bruge en god glasur til småkager, så prøv derfor denne glasur med æggehvider. Jeg...

Mad med glød skriver om Jordskokke- æbleråkost med palmekål og citrondressing

Råkost må gerne få en revival, hvis du spørger mig. Jeg husker især forskellige råkostsalater fra 80 erne. (tror jeg nok det var). En god råkost er frisk, knasende sprød […] The post Jor...

Susanne Pagh skriver om Chokoladeroulade med appelsinsmørcreme og nøddecrunch

Gå ned i supermarkedet – eller ind på tankstationen. Begge steder finder du helt sikkert en roulade med hindbærmarmelade lige ved siden af citronmånen. Men det er langt fra en roulade-lige-fra-t...

Mad for madelskere skriver om Berlinere

Find hele opskriften på Berlinere hos Mad for Madelskere.

Drop Slankekuren skriver om Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Marineret, stegt gåse- eller andebryst kan sagtens være afløseren for gåsen eller anden til mortensaften – eller til julemiddagen – hvis I ikke er så mange. Smager herligt og tager ikke hele ...